6GHz Spectrum, le Lumanai ole 5G

Fa'amutaina ole 6GHz Spectrum

O le WRC-23 (World Radiocommunication Conference 2023) na fa'ai'uina talu ai nei i Dubai, fa'atulagaina e le International Telecommunication Union (ITU), ma le fa'amoemoe e fa'amaopoopo le fa'aogaina o alaleo i le lalolagi atoa.

O le umiaina o le alaleo 6GHz o le nofoaga autu lea o le gauai atu i le lalolagi atoa.

Na filifili le fonotaga: Ia tuʻufaʻatasia le 6.425-7.125GHz band (700MHz bandwidth) mo auaunaga feaveaʻi, faʻapitoa mo fesoʻotaʻiga feaveaʻi 5G.

O le a le 6GHz?

a

6GHz o lo'o fa'atatau i le fusi o alaleo mai le 5.925GHz i le 7.125GHz, fa'atasi ai ma le bandwidth e o'o atu i le 1.2GHz.I le taimi muamua, o le vaeluaga o le vaeluaga o alaleo alaleo ua uma ona fa'aaogaina, ae na'o le fa'aogaina ole alaleo ole 6GHz e le o manino.O le tapulaa pito i luga o le Sub-6GHz mo le 5G o le 6GHz, i luga o le mmWave.Faatasi ai ma le faʻamoemoeina o le 5G faʻalauteleina o le olaga ma faʻatauga faʻatau pisinisi mo mmWave, faʻapipiʻi aloaia le 6GHz e taua tele mo le isi vaega o le atinaʻe a le 5G.

3GPP ua uma ona faʻataʻatia le afa pito i luga o le 6GHz, faʻapitoa 6.425-7.125MHz poʻo le 700MHz, i le Faʻasalalauga 17, e taʻua foi o le U6G faʻatasi ai ma le faʻasologa o le faʻailoga o le n104.

Ua tauva foi le Wi-Fi mo le 6GHz.Faatasi ai ma Wi-Fi 6E, 6GHz ua aofia i le tulaga masani.E pei ona faʻaalia i lalo, faʻatasi ai ma le 6GHz, o le a faʻalauteleina laina Wi-Fi mai le 600MHz i le 2.4GHz ma le 5GHz i le 1.8GHz, ma le 6GHz o le a lagolagoina le bandwidth 320MHz mo se ave e tasi i le Wi-Fi.

e

E tusa ai ma se lipoti a le Wi-Fi Alliance, o le Wi-Fi o loʻo tuʻuina atu i le taimi nei le tele o fesoʻotaʻiga, ma avea ai le 6GHz i le lumanaʻi o Wi-Fi.O mana'oga mai feso'ota'iga feavea'i mo le 6GHz e le talafeagai ona o le tele o alaleo e le fa'aaogaina.

I tausaga talu ai nei, e tolu manatu i luga o le pule 6GHz: Muamua, tuʻufaʻatasia atoatoa i le Wi-Fi.Lona lua, tu'u atoatoa i feso'ota'iga feavea'i (5G).Tolu, vaevae tutusa i le va o le lua.

i
E pei ona mafai ona vaʻaia i luga o le upega tafaʻilagi a le Wi-Fi Alliance, o atunuʻu i Amerika e tele lava ina tuʻuina atu le 6GHz atoa i le Wi-Fi, ae o Europa e faʻalagolago i le tuʻuina atu o le vaega pito i lalo i le Wi-Fi.E masani lava, o le vaega pito i luga e alu i le 5G.

O le faaiuga a le WRC-23 e mafai ona manatu o le faʻamaoniga o le maliliega faʻavae, ausia se manumalo-manumalo i le va o le 5G ma le Wi-Fi e ala i le fefaʻatauaʻiga faʻatasi ma le fetuunai.

E ui o lenei filifiliga atonu e le aʻafia ai le maketi a Amerika, e le taofia ai le 6GHz mai le avea ma faʻalapotopotoga lautele lautele.E le gata i lea, o le maualalo o taimi o lenei faaili e le faigata tele le ausiaina o fafo e pei o le 3.5GHz.5G o le a faʻafeiloaʻi i se galu lona lua o le maualuga o le fausiaina.

o
E tusa ai ma faʻamatalaga a le GSMA, o le isi galu o le 5G fausiaina o le a amata i le 2025, faʻailogaina le afa lona lua o le 5G: 5G-A.Matou te tulimatai atu i mea e ofo ai 5G-A.

Concept Microwave o se tagata gaosi tomai faapitoa o vaega 5G/6G RF i Saina, e aofia ai le RF lowpass faamama, faamama maualuga, faamama bandpass, faamama notch/band taofi faamama, duplexer, Power divider ma directional coupler.O ia mea uma e mafai ona faʻatulagaina e tusa ai ma ou manaʻoga.

Susu mai i la matou upega tafa'ilagi:www.concet-mw.compe fa'afeso'ota'i matou ile:sales@concept-mw.com


Taimi meli: Ian-05-2024